Най-абсурдните суеверия за петък 13-и. Открай време петък 13-ти всява страх

...
Най-абсурдните суеверия за петък 13-и. Открай време петък 13-ти всява страх
Коментари Харесай

Най-абсурдните суеверия за петък 13-и


Най-абсурдните суеверия за петък 13-и. Открай време петък 13-ти всява боязън и паника, а корените на тези суеверия са към момента незнайни. Някои търсят пояснение в християнската вяра, други го намират в скандинавската митология. Трети просто отхвърлят да вървят на работа и да карат, даже не стават от леглото.
Ето едни от най-смешните, неуместни и шантави суеверия за петък 13-и:
 blue crazy Някои хора считат, че в случай че на петък 13-и на масата седнат 13 души, нещо неприятно ще се случи. Това се свързва с Тайната вечеря в Библията, на която Юда Искариотски е бил последният, тринайсти, настанен на трапезата.

 blue crazy Във Франция пък описват по какъв начин година след събиране, на което имало 13 посетители, един от присъстващите умрял. Така се родило суеверието, че в никакъв случай не трябва да се канят тъкмо 13 посетители, с цел да не бъде някой от тях преследван от проклятието.

 blue crazy В някои краища на света считат, че в случай че бебето се роди на петък 13-и, ще бъде нещастно цялостен живот. Най-суеверните майки са подготвени на всичко, с цел да не родят на съдбовната дата.

 blue crazy Да счупиш огледало на петък 13-и е доста по-страшно, в сравнение с във всеки различен ден, тъй като във съдбовния ден счупеното огледало носи не 7, а цели 13 години злощастие.

 blue crazy Най-суеверните хора заобикалят непознатите на петък 13-и. Те поучават в никакъв случай да не разговаряте с чужд на този ден, тъй като може да ви урочаса и да ви се случи нещо неприятно.

 blue crazy Най-добре е на този ден да не обръщате внимание на цифрите към вас, тъй като в случай че видите цифрата 13 някъде, това ще ви донесе доста неприятен шанс.

 blue crazy Не пътувайте на петък 13-и – това е едно от най-разпространите суеверия за петък 13-и. Ако тръгнете на път в този ден, неприятният шанс ще ви преследва на всички места.

Защо суеверията за петък 13-и толкоз надълбоко се загнездват у нас? Според Томас Гилович, декан на катедрата по логика на психиката в Корнелския университет, мозъкът ни е прекомерно добър в асоциациите. „ Ако нещо неприятно Ви се случи в петък 13-и, двете неща ще останат вечно свързани за Вас и ще забравите всички останали дни с съдбовната дата, когато нищо не се е случило “, изяснява феномена на „ неприятния шанс “ той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР